Deze chocolade-espressorol is heel simpel en snel te maken, en ook natuurlijk super lekker!
Lees snel verder voor het recept.
XXX
Wat heb je nodig?
voor ongeveer 8-10 personen
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram boter
- 400 gram tarwebiscuit
- 1/2 kopje (espresso)koffie (50 ml)
- 1 zakje vanillesuiker
- poedersuiker
- aluminiumfolie
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Wachttijd: ca. 60 min
Wat moet je doen?
- Breek de chocolade repen in stukjes.
- Smelt daarna de boter in een pannetje en doe daar de stukjes chocolade bij. Blijf in het pannetje roeren totdat het een geheel is geworden.
- Voeg dan de koffie en vanillesuiker toe aan het mengsel.
- Verkruimel de biscuitjes en roer die door het mengsel heen.
- Als de koekkruimels goed gemengd zijn kun je het geheel even in de koelkast laten opstijven, ongeveer 15-20 minuten.
- Verdeel het mengsel op een stuk aluminiumfolie en maak er een rol van.
- Vouw het aluminiumfolie er omheen en laat de rol minimaal 1 uur verder opstijven in de koelkast.
- Als de chocoladerol weer uit de koelkast haalt kun je er plakken van snijden.
- Bestrooi de plakjes met poedersuiker en eet smakelijk!
Je kunt de chocolade-espressorol eventueel serveren met een beetje ijs of slagroom.
*Dit is een oud recept van Albert Heijn*
Geen opmerkingen:
Een reactie posten