Pagina's

woensdag 10 juni 2015

Food: Kaasbroodjes

Hey! 
Wij zagen op het YouTube kanaal van Foodgloss ( https://www.youtube.com/user/Foodgloss )
een heel lekker recept voor kaasbroodjes. Vandaag maken wij het en laten zien hoe het moet.
XXX




Wat heb je nodig? 
- 1 pakje bladerdeeg
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 1,5 glas bouillon
- 200 gram geraspte kaas 
- 1 ei
- koffiemelk
- peper en zout




Verwarm in een ruime pan de boter tot het is gesmolten.

Als de boter helemaal is gesmolten, kun je de bloem erbij doen. 
Goed blijven roeren totdat het mengsel er wat lichter geel uit ziet.

Als je mengsel iets lichter geel is geworden, kan de bouillon erbij.
 Doe er eerst één kopje bouillon in en kijk tijdens het roeren of je er nog wat bij wilt doen.
Weer goed roeren tot het een mengsel wordt.


Als het een mooi smeuïg mengel is en alle bouillon er goed doorheen zit kan je verder met de volgende stap.

De kaas mag erbij! Bewaar nog een beetje kaas om op de bovenkant te strooien aan het eind.
Roer de kaas goed door het mengsel heen. 
Om het nog een beetje op smaak te brengen kan je nog wat peper en zout toevoegen.

Verdeel het kaasmengsel over een ruime ovenschaal.

Leg een stukje bakpapier over het mengsel, zodat er straks geen laagje op het mengsel komt.


Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de koelkast zodat het opstijft.

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.

Als het mengsel in de koelkast staat, kun je ook alvast het mengsel maken wat straks op de broodjes komt voor een mooi goudbruin kleurtje. Meng hiervoor een cupje koffiemelk met een ei.

Leg de bladerdeeg plakjes op de bakplaat met het doorzichtige velletje aan de bovenkant.

Als het kaasmengsel is afgekoeld in de koelkast kun je hem in stukjes snijden.

Leg een stukje op de bladerdeeg en vouw hem dicht.

Maak met een vork de bladerdeeg helemaal dicht zodat er geen kaas uit kan lopen tijdens het bakken.

Als alle bladerdeeg gevuld is, kan je het ei mengsel over de broodjes verdelen.

Daarna kan je een beetje kaas erop leggen. 
Kijk wel uit dat er niet teveel kaas naast de broodjes valt, want dat kan aanbranden tijdens het bakken.

Als alle broodjes klaar zijn kunnen ze de oven in.
Ongeveer 25 minuten op 190 graden.

En dan zijn de kaasbroodjes klaar!!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten