Pagina's

dinsdag 1 december 2015

Sinterklaas Food


Hallo allemaal, nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover pakjesavond! 
Vandaag laten wij jullie een paar leuke sinterklaas food ideeën zien. 
Voor de makkelijke mensen onder ons 2 recepten uit een pak en voor de mensen die wat meer tijd hebben en liever iets gezonds willen hebben we daar ook 2 recepten voor.
Wij vieren pakjesavond gezellig met de familie en jij?
 XXX

Vanaf volgende week komen er leuke kerst artikelen zoals DIY en nog meer food tips!






Recept 1
Chocoladeletter


Wat heb je nodig?
-60 gram cacaoboter
-45 gram rauwe cacao
40 gram kokosolie
-2 el rauwe honing
-1,5 el lucumapoeder
-snufje zeezout
-topping naar keuze bv. pistache, gojibessen, cranberry's, kokos, bijenpollen etc.



Wat moet je doen?
1. Smelt de kokosolie en cacaoboter au-bain-marie en roer dan de honing er doorheen.
2. Zeef de cacaopoeder en lucuma en voeg dit, samen met het zout toe, roer alles goed door elkaar.
3. Proef even of de smaak naar wens is en voeg evt. nog iets extra's toe.
4. Giet de chocola in een mal en strooi je topping er overheen.
5. Zet hem 1 uur in de koelkast en bewaar hem daarna in de vriezer.

Het is super makkelijk te maken en ook nog eens super lekker!
Dit recept hebben we van www.superfood.nl 

Recept 2
Speculaaskoekjes


Wat heb je nodig?
-125 gram volkoren meel of volkoren speltmeel
-75 gram zachte roomboter
-50 gram oerzoet
-1 eetlepel speculaas kruiden
-flinke snuf zeezout
-1 theelepel bakpoeder
-2 eetlepels amandelmelk of andere plantaardige melk
-optioneel 1 theelepel vanille extract
- extra bloem


Wat moet je doen?
1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 160 graden. En haal de bakplaat uit de oven en leg er een bakpapiertje op.
2. Doe alle ingrediënten in een kom en maak er een soepel deeg van.
3. Bestrooide de deegroller en aanrecht met bloem. Rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Steek er dan koekjes uit met een vormpje of koekjes stempel. Leg daarna de koekjes op de bakplaat.
4. Bak de koekjes in 15-17 minuten gaar en laat afkoelen zodat ze lekker knapperig worden.

Super leuk en makkelijk recept en heel erg lekker!
Dit recept hebben we via de blog van Lekker eten met linda

Recept 3
Kruidnoten


Wat heb je nodig?
voor alleen kruidnoten heb je alleen water nodig!
en voor chocolade kruidnoten alleen water en chocodip of chocoglazuur.
Inhoud pakje bevat 2 zakjes kruidnotenmix



Wat moet je doen?
1. Haal de bakplaat uit de oven en bekleed met bakpapier.
2. Verwarm de oven voor.
3. Doe 1 zakje mix in een kom en voeg 2 eetlepels water toe ( gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat).
4. Meng het geheel met een lepel en kneed dit vervolgens met de hand net zo lang totdat de kruimels een deeg vormen. ( in het begin lijkt het nog erg kruimelig maar dan moet je gewoon even goed door kneden).
5. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg tot een deegrol van circa 40 cm.
6. Verdeel de deegrol in 8 gelijke stukken van  5 cm; rol deze vervolgens iets verder uit, zodat er 8 gelijke rolletjes deeg v 7 cm ontstaan.
(als je ze allemaal precies gelijk wilt dan helpt dit zeker maar wij hebben bij de tweede lading gewoon zelf bolletjes gemaakt en dat ging ook prima!)
7. Snijd ieder deegrolletje in 7 gelijke stukjes van 1 cm en maak er kleine bolletjes van.
8. Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg ervoor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn ( tussenruimte van circa 3-5 cm).
9. Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt.
10. Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

Het deeg ka je ook van te voren maken die kan je dan 1 nacht in de koelkast laten staan niet langer.
Wil je chocolade kruidnoten moet je de chocola smelten en daar dan de kruidnoten in dippen met een vork en die dan even af laten koelen.

Ze smaken echt heel erg lekker en het is natuurlijk extra leuk als je het zelf maakt!


recept 4
gevulde speculaas

wat heb je nodig?
- 150 gram boter
- 1 pakje amandelspijs
- 1 ei
- 4 eetlepel water
- 55 gram garneeramandelen



wat moet je doen?
1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
2. Roer de boter in een beslagkom zacht, voeg de mix en 2 eetlepels water toe.
3. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg plaats het even in de koelkast.
4.Meng de amandelspijs met de helft van het ei en 2 eetlepels water.
5. Vet de bakvorm in of gebruik een bakspray.
6. Kneed het deeg weer kort door en verdeel het in 3 delen.
7. Bekleed met 2 delen van het deeg de bodem van de vorm en druk de rand aan tot circa 2 cm hoogte.
8.Verdeel de amandelspijs met de bolle kant van een natte lepel over het deeg.
9.Rol de rest van het deeg uit tot een plak ter grootte van de vorm en leg dit op de amandelspijs.
10. Bestrijk het deeg met een losgeklopt ei, decoreer het met de amandelen en bestrijk het daarna nog een keer met het losgeklopt ei.
11. Bak in het midden van de oven in circa 40 minute gaar.

Een van mijn favorieten lekkernij tijdens sinterklaas(Noa)































Geen opmerkingen:

Een reactie posten