Pagina's

woensdag 30 september 2015

Food: Chocolade-espresssorol

Deze chocolade-espressorol is heel simpel en snel te maken, en ook natuurlijk super lekker!
 Lees snel verder voor het recept.
XXX


Wat heb je nodig?
voor ongeveer 8-10 personen
- 200 gram pure chocolade
- 150 gram boter
- 400 gram tarwebiscuit
- 1/2 kopje (espresso)koffie (50 ml)
- 1 zakje vanillesuiker
- poedersuiker
- aluminiumfolie 

Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Wachttijd: ca. 60 min




Wat moet je doen?
  • Breek de chocolade repen in stukjes. 
  • Smelt daarna de boter in een pannetje en doe daar de stukjes chocolade bij. Blijf in het pannetje roeren totdat het een geheel is geworden.
  • Voeg dan de koffie en vanillesuiker toe aan het mengsel. 
  • Verkruimel de biscuitjes en roer die door het mengsel heen.
  • Als de koekkruimels goed gemengd zijn kun je het geheel even in de koelkast laten opstijven, ongeveer 15-20 minuten.
  • Verdeel het mengsel op een stuk aluminiumfolie en maak er een rol van. 
  • Vouw het aluminiumfolie er omheen en laat de rol minimaal 1 uur verder opstijven in de koelkast. 
  • Als de chocoladerol weer uit de koelkast haalt kun je er plakken van snijden.
  • Bestrooi de plakjes met poedersuiker en eet smakelijk!
Je kunt de chocolade-espressorol eventueel serveren met een beetje ijs of slagroom.




*Dit is een oud recept van Albert Heijn*


Geen opmerkingen:

Een reactie posten