Pagina's

woensdag 16 september 2015

Oppassen? 10 tips die handig zijn!

Ga je voor het eerst oppassen? Of wil je gewoon een paar handige tips? Lees dan snel verder... 
Wij geven je in dit artikel 10 oppas tips!
XXX






1. Spreek van tevoren duidelijk een prijs af met de ouders. Voor een 15/16 jarige is tussen de 3 euro en 5 euro een goeie prijs per uur. Het ligt er natuurlijk ook aan op hoeveel kinderen je past en tot hoe laat je oppast. Na 12 uur 's nachts wordt de prijs meestal wat hoger.

2. Handige vragen om te stellen voordat de ouders weggaan:
-Hoe werkt de tv?
-Wifi wachtwoord
-Hoe werkt de verwarming?
-Hoe laat moeten de kinderen naar bed?
-Wat te doen als ze wakker worden?
-Hoe laat komen de ouders thuis?
-Telefoonnummer van de ouders


3. Wees niet bang om wat te eten of drinken te pakken. Meestal leggen de ouders wat te eten klaar of vertellen ze waar je wat kan pakken. Doe dit ook gewoon als je ergens trek in hebt.

4. Wees beleefd. Het is niet zo netjes als je een rommeltje van het huis maakt. Ruim de spullen op die je gebruikt heb.

5. Neem iets mee wat je kan doen als de kinderen op bed liggen en jij beneden zit. Bijvoorbeeld: laptop, tijdschrift, huiswerk.

6. Als je tot laat moet oppassen en dat liever niet alleen doet vraag dan gewoon of je een vriend/vriendin mee mag nemen. Veel gezelliger!

7. Nodig geen mensen uit tijdens het oppassen zonder het eerst gevraagd te hebben. Het is voor de ouders niet zo fijn als ze thuiskomen en er opeens onbekende mensen in hun huis zijn.

8. Moet je tot laat oppassen en is het niet naast de deur? Vraag dan eventueel of ze je kunnen thuisbrengen na afloop.

9. Doe iets leuks met de kinderen. Ga niet met je telefoon op de bank zitten. Ga gezellig een spelletje doen of koekjes bakken. De kinderen vinden het dan ook heel leuk als je komt.

10. Als iemand jou vraagt om op te passen en jij hebt niet zo veel zin, vind het te laat, of wilde eigenlijk liever wat anders gaan doen. Zeg dan nee. Je hoeft er geen hele lange uitleg bij te geven, de ouders snappen het heus wel als jij niet kan. Volgende keer beter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten