Pagina's

woensdag 14 oktober 2015

Food: Cinnamon Rolls

 Het wordt buiten weer steeds kouder.... 
Tijd om gezellig binnen te zitten met een warm drankje (bijvoorbeeld de Pumpkin Spice Latte die we maakten in het artikel van vorige week) en iets lekkers.
 In dit artikel maken we cinnamon rolls! Lees snel verder voor het recept!






Wat heb je nodig?

Voor het deeg:
- 450 gram bloem
- 150 ml melk
- 1 zakje gist
- 50 gram suiker
- 50 gram boter 
- 2 eieren
- snufje zout

Voor de vulling:
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 50 gram bloem
- 100 gram gesmolten boter

Voor het glazuur:
- 50 ml melk (voor insmeren broodjes + voor glazuur) 
- 25 gram poedersuiker


Verwarm als eerste de melk, suiker en boter in een pannetje.
Doe het meel, de eieren, het zakje gist en een snufje zout in een beslagkom. Giet daar het mengsel bij wat je hiervoor in het pannetje hebt gemaakt.
Kneed dit goed door totdat je een luchtige deegbal krijgt. 
Leg de deegbal in een beslagkom en doe daar een vochtige theedoek overheen. Laat dit ongeveer een uurtje zo staan, zo kan de deegbal goed rijzen.
Na een uur kneed je de deegbal nog even goed door. Laat het nog ongeveer 10 minuten door rijzen.

Voor de vulling doe je de bloem, basterdsuiker, kaneel en gesmolten boter in een kom. Roer dit even goed door totdat het een kruimelig mengsel is.

Verwarm je oven voor op 190 graden,

Rol het deeg uit en maak er een rechthoek van. Verdeel het mengsel over het deeg.
Rol het deeg nu op zodat je een mooie gelijkmatige rol krijgt.
Snij nu plakjes van ongeveer 1-2 centimeter. Verdeel een beetje melk op de cinnamon rolls zodat ze in de oven mooi bruin worden.

Zet de bakplaat met de cinnamon rolls voor ongeveer 20-30 minuten in de oven.

Voor het glazuur doe je een klein beetje melk bij de poedersuiker. Roer dit goed door, en je hebt je glazuur!
Verdeel het glazuur over de broodjes en dan zijn ze klaar om op te eten!!




*Wij hebben dit recept van Foodgloss*

Geen opmerkingen:

Een reactie posten