Pagina's

woensdag 23 maart 2016

DIY Pasen | 3 vrolijke paaskaarten!

Vandaag laten we jullie zien hoe je hele leuke en vrolijke paaskaarten kan maken!
Super leuk om op te sturen of om gezellig bij het paasontbijt op tafel te leggen!
XXX





Wat heb je nodig?
- Kartonkleurig inpakpapier (gewoon kartonkleurig papier kan natuurlijk ook)
- Stevig wit papier
- Papier met vrolijke paaskleurtjes
- Zwart papier
- Schaar
- Lijm
- Wit potlood of een witte pen/stift

Omdat ik geen kartonkleurig papier heb, heb ik zelf met inpakpapier een kartonkleurige achtergrond gemaakt. Teken op je inpakpapier de maat van je kaart af. Knip het daarna heel precies uit (anders past het niet) en plak je uitgeknipte papier op je kaart. 
Het is handig om Prittstift te gebruiken, vloeibare lijm kan ook maar je ziet dan al snel van die lijmbubbels door het papier heen wat er niet zo mooi uit ziet.
Als je al stevig kartonkleurig papier hebt, kun je deze stap natuurlijk overslaan.


Kaart 1 wordt een paasei. Knip een vorm van een paasei uit en plak die op je kaart. Let op dat je nog een beetje ruimte overhoudt voor de tekst die er nog boven komt. 
Voor de versiering knip je allemaal driehoekjes uit in verschillende kleurtjes. Plak de driehoekjes op het paasei. Voor de tekst knip je een klein zwart strookje papier uit, schrijf er een leuk tekstje of woord op en klaar is je kaart!
Kaart 2 wordt een paasmandje. Knip een halve cirkel uit zwart papier voor het mandje. Verder knip je uit gekleurd papier drie eieren voor erin en driehoekjes voor het hengsel. Plak alles vast, plak een leuk tekstje erboven en dan is kaart twee ook klaar!
De laatste kaart wordt een schattige paashaas. Hiervoor teken je op wit papier eerst de vorm van de haas. Knip hem uit, plak hem vast en knip nog een klein roze vierkantje voor het staartje. Ook hier nog een beetje ruimte overhouden voor het tekstje boven de haas.

En zo heb je 3 hele leuke en vrolijke paaskaarten!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten